Рецепти

Гороховий суп

14.01.2015 16:23

Інгредієнти для приготування: Гороховий суп

  • яловичина - 600 г,
  • горох - 1 склянка,
  • морква - 1 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • спеції, цибуля зелена, сіль і перець - за смаком.
  • Для грінок:
  • хліб з висівками - 2-3 великих скибки,
  • олія рослинна - 1 ч. ложка,
  • пряні трави - за смаком.

Як приготувати Гороховий суп

1. Горох перебрати, промити і залити 1 літром води. Залишити відмокати години на 4. Воду злити.

2. М’ясо з цукровою кісточкою залити 2 – 2,5 літрами води і варити при середньому кипінні приблизно 1,5 години. Обов’язково в процесі варіння прибирати з поверхні бульйону піну. Можна готувати суп на готовому курячому або яловичому бульйоні.

2. Моркву почистити, натерти на тертці. Нашаткувати білу і зелену цибулю.

3. Хліб нарізати невеликими кубиками. Викласти на деко, покрите папером для запікання, трохи скропити олією, посипати прянощами (сухими або свіжими) і поставити в духовку, розігріту до 180-200 градусів хвилин на 10, потім вимкнути і залишити ще трохи підсушитися.

4. З готового бульйону вийняти м’ясо, відокремити його від кісток, кістки викинути, філе нарізати на порційні шматки, повернути їх назад в бульйон. Або додати в суп у самому кінці приготування. У киплячий бульйон викласти горох. Варити хвилин 10. Потім додати цибулю і моркву, варити хвилин 15-20. Додати спеції за необхідності.

5. Подавати гороховий суп з грінками і зеленою цибулею.

Голубці з картоплею і гречкою

14.01.2015 16:22

Інгредієнти для приготування: Голубці з картоплею і гречкою

  • капуста: 1 шт.
  • картопля: 2 кг
  • гречка: 250 г
  • цибуля: 3-4 шт.
  • часник: 3-4 зубці
  • олія: 3-4 ст. ложки
  • лавровий лист: 1-2 шт.
  • грибний бульйон або вода: 1,5-2 л
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

Як приготувати Голубці з картоплею і гречкою

Готуємо так:

  1. Листочки капусти відділити від качана й зварити у підсоленій воді. Потовщені місця зрізати. Сиру картоплю помити і почистити. Натерти на тертці (або прокрутити на м’ясорубці), і добре відтиснути, щоб зайва рідина вийшла. Помиту гречку залити окропом і зварити до готовності. Цибулю та часник почистити, дрібно нарізати, підсмажити на олії до золотистого кольору й вимішати з картоплею та гречкою. Посолити і поперчити начинку за смаком.
  2. Розкласти фарш на капустяне листя і загорнути голубці. Скласти їх у вогнетривку посудину, покласти лавровий листок, залити грибним бульйоном або водою і ще трохи підсолити. Поставити в духовку на годину-півтори. Подавати голубці гарячими, поливши олією.

* Під час приготування цього рецепту, щоб голубці не підгоріли, дно посуду можна викласти капустяним листям і зверху теж накрити голубці капустяним листям.

 

Вареники з капустою

14.01.2015 16:21

Інгредієнти для приготування: Вареники з капустою

  • капуста: 500 г
  • морква: 150 г
  • цибуля: 2 шт.
  • борошно: 350 г
  • вода: 150 мл
  • оливкова олія: 50 мл
  • соняшникова олія: 30 мл
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

Як приготувати Вареники з капустою

Готуємо так:

  1. З 250 г борошна, дрібки солі та води замісити тісто. Загорнути у харчову плівку й залишити на 30-40 хвилин.
  2. Цибулю та моркву почистити і помити. Моркву натерти на дрібній тертці, а цибулю дрібно нарізати. Підсмажити їх разом на оливковій олії до прозорості цибулі. Тонко нашаткувати капусту й додати до моркви з цибулею. Тушкувати на маленькому вогні, періодично помішуючи, до готовності капусти (вона повинна набути коричневого кольору і зарум’янитися). Начинку відкласти і охолодити.
  3. Тонко розкачати тісто на решті борошна, вирізати кружальця, викласти на них начинку і заліпити краї. Готові вареники кинути у киплячу підсолену воду і варити 5-7 хвилин. Вибрати шумівкою, дати стекти зайвій рідині і полити соняшниковою олією.

 

* За бажанням до капусти можна додати трохи смажених грибів, а вареники можна подавати з грибною підливою чи смаженою цибулею.

 

Рулет із сала «По-українськи»

14.01.2015 16:19

Інгредієнти для приготування: Рулет із сала «По-українськи»

  • свіже сало - 800 г,
  • телятина - 100 г,
  • морква - 1 шт.,
  • часник - 2 зубці,
  • сіль - 20 г,
  • суміш перців - 5 г,
  • сухий кріп - 5 г,
  • лавровий лист - 2 шт.,
  • чорний перець горошком - 5 шт.,
  • духмяний перець - 3 шт.

Як приготувати Рулет із сала «По-українськи»

  1. Сало помийте, посоліть і приправте сумішшю перців.

  2. На одну половинку пласта сала викладіть дрібно нарізане м’ясо, зверху покладіть брусочки моркви. Зверху на моркву викладіть нарізаний часник. Посипте сушеним кропом.

  3. Сало акуратно згорніть рулетом, щільно притискаючи. Зв’яжіть рулет ниткою, щоб не розвалювався.

  4. Готовий рулет покладіть у харчовий пакет. Покладіть у каструлю, залийте водою. Додайте прянощі. Варіть на слабкому вогні 1,5 години. Потім вийміть, остудіть і видаліть нитки. При подачі наріжте сало скибочками.

Запечена свинина з гірчичною скоринкою

14.01.2015 16:16

Інгредієнти для приготування: Запечена свинина з гірчичною скоринкою

  • свиняча корейка на ребрі - 1,5 кг,
  • базилік - 0,2 пучка,
  • зелень петрушки - 0,2 пучка,
  • часник - 2 зубці,
  • гірчиця - 2 ст. ложки,
  • гірчиця в насінні (чорна) - 1 г,
  • гірчиця в насінні (біла) - 1 г,
  • коріандр - 3 ч. ложки,
  • томати сушені з орегано (спеції) - 2 г,
  • оливкова олія - 100 мл,
  • сіль - 4 ч. ложки,
  • чорний мелений перець - 1 г.

Як приготувати Запечена свинина з гірчичною скоринкою

  1.  Змішайте сухі спеції: сушені помідори з орегано, зерна чорної і білої гірчиці, коріандр, сіль, чорний мелений перець. Додайте подрібнений часник, гірчицю і оливкову олію. Додайте подрібнену петрушку і базилік, перемішайте.

  2. У м’ясі зробіть неглибокі проколи. М’ясо викладіть в яку-небудь форму і повністю повапните маринадом, з усіх боків. Поставте в холодильник на 1 годину, періодично перевертаючи і втираючи маринад.

  3. Загорніть м’ясо у фольгу. Запікайте в нагрітій до 170-180 °С духовці 50 хвилин. За 10 хвилин до готовності зніміть фольгу.

  4. Подавайте відразу ж після приготування, нарізаючи на порційні шматки.

 

Закусочні пиріжки з грибами

14.01.2015 16:15

Інгредієнти для приготування: Закусочні пиріжки з грибами

  • листкове тісто (заморожене) - 250 г,
  • консервовані шампіньйони - 1 банка (400 г),
  • цибуля - 1 шт.,
  • яйце - 1 шт.,
  • рослинна олія - для смаження,
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком.

Як приготувати Закусочні пиріжки з грибами

  1. Тісто розморозьте, розкачайте на посипаній борошном поверхні товщиною 2 мм, виріжте кружечки діаметром 8 см.

  2. Цибулю дрібно нашаткуйте і обсмажте разом з грибами на рослинній олії до золотистого кольору, приправте сіллю і перцем за смаком. Дайте охолонути і подрібніть за допомогою блендера.

  3. Сформуйте пиріжки. Покладіть на деко папір для випічки, зверху викладіть пиріжки на відстані 2 см один від одного, змастіть збитим яйцем і випікайте 12-15 хвилин при температурі 200 °C.

  4. Подавати закусочні пиріжки з грибами можна з соусом, приготованим зі сметани, подрібненої зелені і часнику.

 

Пісні голубці з грибами в мультиварці

14.01.2015 16:12

Інгредієнти для приготування: Пісні голубці з грибами в мультиварці

  • гриби (сушені) - жменя,
  • перлова крупа - 100 г,
  • капустяне листя - 8-10 шт.,
  • морква - 2 шт.,
  • цибуля - 3 шт.,
  • грибний бульйон - 150 мл,
  • рослинна олія - для смаження,
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком,
  • зелень кропу - для прикраси,
  • кетчуп - для подачі.

Як приготувати Пісні голубці з грибами в мультиварці

  1. Сухі гриби промийте, залийте водою і вимочіть. Відваріть і залиште в бульйоні на ніч.

  2. Промийте і замочіть на ніч перлову крупу.

  3. З грибів злийте бульйон в окрему миску (він нам ще знадобиться). Гриби дрібно нашаткуйте.

  4. Цибулю очистіть і подрібніть. Одну моркву очистіть і дрібнопорыжте. Разом з грибами викладіть в мультиварку, додайте пару ложок рослинної олії.

  5. Перлову крупу відваріть в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Перловку додайте до грибів, посоліть, поперчіть і включіть режим «випічка» на 20 хвилин.

  6. Листки капусти відваріть в підсоленій воді.

  7. Приготовлену начинку загорніть в капустяне листя.

  8. На великій тертці потріть одну моркву. Одну цибулину поріжте півкільцями.

  9. Голубці викладіть в мультиварку, посипте морквою та цибулею. Влийте грибний бульйон, встановіть режим «тушкування» і готуйте 1 годину. Готову страву прикрасьте зеленню кропу і подавайте з кетчупом.

Пісний салат з квашеної капусти і буряка

14.01.2015 16:10

Інгредієнти для приготування: Пісний салат з квашеної капусти і буряка

  • квашена капуста - 500-600 г,
  • буряк (варений або запечений) - 2-3 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • морква - 1-2 шт.,
  • зелень, сіль, чорний мелений перець - за смаком,
  • рослинна олія - для заправки.
  • конопляна олія ТМ "ECO OLIO" - за смаком.

Як приготувати Пісний салат з квашеної капусти і буряка

  1. Буряк натріть на крупній тертці. Моркву натріть на крупній тертці, посоліть і помніть руками. Цибулю дрібно поріжте.

  2. У капусту додайте цибулю та моркву, перемішайте. Потім додайте буряк і подрібнену зелень. Посоліть, поперчіть і заправте рослинною олією та конопляною олією.

На замітку!

Квашена капуста містить у собі вітамін В6, який регулює білковий обмін і кровотворний процес в організмі.

 

Пісний борщ з чорносливом

14.01.2015 16:09

Інгредієнти для приготування: Пісний борщ з чорносливом

  • картопля - 3-4 шт.,
  • морква - 1 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • капуста білокачанна - 300 г,
  • томатна паста - за смаком,
  • чорнослив - 7-8 шт.,
  • болгарський перець - 1 шт.,
  • буряк - 0,5 шт.,
  • зелень кропу - кілька гілочок,
  • часник - 1-2 зубці,
  • рослинна олія - для смаження,
  • сіль, сухі трави, цукор, чорний перець - за смаком.

Як приготувати Пісний борщ з чорносливом

  1. Половину цибулини поріжте і разом з нарізаною картоплею додайте в киплячу воду, посоліть за смаком.

  2. Другу половину цибулини і моркву поріжте, буряк натріть на тертці і обсмажте на рослинній олії, додавши трохи цукру. Додайте томатну пасту, посоліть за смаком. Посипте чорним меленим перцем.

  3. Поріжте капусту і болгарський перець. Коли картопля буде майже готова, додайте в каструлю томатну зажарку, капусту, перець і чорнослив. Варіть 10 хвилин.

  4. В кінці приготування всипте подрібнений часник, посипте улюбленими сухими травами. Розлийте борщ по тарілках, посипте свіжим кропом.

Якщо ви не дотримуєтеся посту, можете подавати борщ зі сметаною.

 

Капустяні деруни

14.01.2015 16:07

Інгредієнти для приготування: Капустяні деруни

  • свіжа капуста: 1 невелика головка
  • морква: 1 шт.
  • яйце: 2 шт.,
  • борошно: 2-3 ст. ложки
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

Як приготувати Капустяні деруни

Готуємо так:

1. Капусту помити, розрізати на кілька частин і змолоти на м’ясорубці. Моркву помити, почистити, натерти на великій тертці й перемішати з капустою.

2. Додати цілі яйця, посолити поперчити і поступово досипати просіяне борошно, ретельно перемішуючи, поки тісто не набуде потрібної густини (таке, як на оладки).

3. Смажити деруни на гарячій олії з обох боків до утворення рум’яної скоринки.

* Якщо капуста дуже соковита, можна попередньо її нашаткувати, посолити і перемнути, щоб пустила сік. Тоді відтиснути і змолоти на м’ясорубці або подрібнити у блендері.

 

Зображено: 1 - 10 з 23
1 | 2 | 3 >>