Пісний борщ з чорносливом

14.01.2015 16:09

Інгредієнти для приготування: Пісний борщ з чорносливом

  • картопля - 3-4 шт.,
  • морква - 1 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • капуста білокачанна - 300 г,
  • томатна паста - за смаком,
  • чорнослив - 7-8 шт.,
  • болгарський перець - 1 шт.,
  • буряк - 0,5 шт.,
  • зелень кропу - кілька гілочок,
  • часник - 1-2 зубці,
  • рослинна олія - для смаження,
  • сіль, сухі трави, цукор, чорний перець - за смаком.

Як приготувати Пісний борщ з чорносливом

  1. Половину цибулини поріжте і разом з нарізаною картоплею додайте в киплячу воду, посоліть за смаком.

  2. Другу половину цибулини і моркву поріжте, буряк натріть на тертці і обсмажте на рослинній олії, додавши трохи цукру. Додайте томатну пасту, посоліть за смаком. Посипте чорним меленим перцем.

  3. Поріжте капусту і болгарський перець. Коли картопля буде майже готова, додайте в каструлю томатну зажарку, капусту, перець і чорнослив. Варіть 10 хвилин.

  4. В кінці приготування всипте подрібнений часник, посипте улюбленими сухими травами. Розлийте борщ по тарілках, посипте свіжим кропом.

Якщо ви не дотримуєтеся посту, можете подавати борщ зі сметаною.