Голубці з картоплею і гречкою

14.01.2015 16:22

Інгредієнти для приготування: Голубці з картоплею і гречкою

  • капуста: 1 шт.
  • картопля: 2 кг
  • гречка: 250 г
  • цибуля: 3-4 шт.
  • часник: 3-4 зубці
  • олія: 3-4 ст. ложки
  • лавровий лист: 1-2 шт.
  • грибний бульйон або вода: 1,5-2 л
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

Як приготувати Голубці з картоплею і гречкою

Готуємо так:

  1. Листочки капусти відділити від качана й зварити у підсоленій воді. Потовщені місця зрізати. Сиру картоплю помити і почистити. Натерти на тертці (або прокрутити на м’ясорубці), і добре відтиснути, щоб зайва рідина вийшла. Помиту гречку залити окропом і зварити до готовності. Цибулю та часник почистити, дрібно нарізати, підсмажити на олії до золотистого кольору й вимішати з картоплею та гречкою. Посолити і поперчити начинку за смаком.
  2. Розкласти фарш на капустяне листя і загорнути голубці. Скласти їх у вогнетривку посудину, покласти лавровий листок, залити грибним бульйоном або водою і ще трохи підсолити. Поставити в духовку на годину-півтори. Подавати голубці гарячими, поливши олією.

* Під час приготування цього рецепту, щоб голубці не підгоріли, дно посуду можна викласти капустяним листям і зверху теж накрити голубці капустяним листям.