Рецепти

Перлова каша з молодим часником

14.01.2015 16:06

Інгредієнти для приготування: Перлова каша з молодим часником

  • перлова крупа : 1 склянка
  • маргарин: 2 ст. ложки
  • цибуля червона: 1 шт.
  • курячий бульйон: 1 склянка
  • вода: 2,5 склянки
  • сіль: 0,5 ч. ложки
  • чорний мелений перець, зелень молодого часнику та насіння льону: за смаком

Як приготувати Перлова каша з молодим часником

Готуємо так:

1. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Зелень часнику помити, обсушити і теж дрібно нарізати.

2. У трилітровій каструлі на середньому вогні підсмажити перловку протягом 4 хвилин, постійно помішуючи. Пересипати в миску.

3. У тій самій каструлі розігріти маргарин на середньому вогні. Додати нарізані цибулю та зелень часнику і підсмажувати кілька хвилин.

4. Всипати перловку, влити бульйон, воду додати сіль, перець і насіння льону. Довести до кипіння. Знизити вогонь до мінімального, накрити і тушкувати півгодини до готовності. Подавати кашу гарячою як гарнір до м’ясних страв та страв з птиці.

 

М’ясний хлібець із зеленим горошком

14.01.2015 16:04

Інгредієнти для приготування: М’ясний хлібець із зеленим горошком

  • м'ясний фарш - 500 г,
  • яйця - 2 шт.,
  • часник - 2 зубці,
  • сушений базилік - 0,5 ч. ложки,
  • сушений чебрець - 0,5 ч. ложки,
  • сушений орегано - 0,5 ч. ложки,
  • зелений горошок (заморожений) - 200 г,
  • сіль і мелений перець - за смаком.

Як приготувати М’ясний хлібець із зеленим горошком

  1. У фарш додайте яйця, часник, спеції, сіль, перець, вимісіть.

  2. Додайте горошок, перемішайте.

  3. У прямокутну форму викладіть фарш і запікайте при температурі 220 °C 30-40 хвилин.

 Готовність страви легко перевірити, проткнувши хлібець ножем – якщо сік виділяється прозорий, значить страва готова, якщо рожевий – ще не пропеклася.

Булочки на мінеральній воді

14.01.2015 16:03

Інгредієнти для приготування: Булочки на мінеральній воді

  • борошно: 300 г
  • газована мінеральна вода: 200 г
  • вершкове масло: 50 г
  • цукор: 30 г
  • жовток: 1 шт.
  • сіль: 1 ч. ложка
  • сухі дріжджі : 5 г
  • кунжут та мак для посипання
  • вершкове масло для змащування форми

Як приготувати Булочки на мінеральній воді

Готуємо так:

1. Воду підігріти протягом 20-30 секунд (до температури 40-45 С). Розчинити у ній дріжджі, цукор та сіль. Насипати половину борошна і ретельно перемішати. Додати м’яке масло і добре розтерти його з тістом. Тоді додати решту муки і ретельно вимісити тісто. Накрити його рушничком і покласти в тепле місце на годину.

2. Змастити форму для випічки булочок вершковим маслом. Тісто перемісити, сформувати з нього 8 кульок і викласти в форму. Накрити й покласти в тепле місце ще на 30-40 хвилин.

3. Змастити булочки збитим жовтком, посипати половину маком, а половину кунжутом і випікати у духовці, розігрітій до 200 С 30-35 хвилин.

* Якщо немає спеціальної форми для булочок, можна використати звичайну тортівницю, поставивши в центрі склянку.

 

Парова яловичина з морквою і пастернаком

14.01.2015 16:02

Інгредієнти для приготування: Парова яловичина з морквою і пастернаком

  • яловичина (цілий шматок): 700 г.
  • морква: 1 шт.
  • пастернак: 1 шт.
  • сіль: 1 ст. ложка
  • вода: 200 мл
  • хмелі-сунелі: 1 ч. ложка
  • коріандр мелений: 1 ч. ложка
  • чорний мелений перець: ½ ч. ложки

Як приготувати Парова яловичина з морквою і пастернаком

Готуємо так:

1. Яловичину на ніч замочити в соляному розчині (1 ст. ложка солі на 200 мл води). Вранці розчин злити, м’ясо обсушити і довгим тонким ножом зробити у ньому поздовжні проколи.

2. Моркву та пастернак помити, почистити і нарізати на довгі тонкі брусочки. Вставити їх у проколи в м’ясі.

3. Натерти яловичину з усіх боків чорним меленим перцем, коріандром та хмелі-сунелі.

4. Викласти м’ясо на решітку пароварки і готувати під кришкою годину. Потім перевернути яловичину на другий бік, і готувати ще годину. Витримати м’ясо під кришкою пароварки, поки воно не стане теплим. Тоді помістити його під пресс до повного остигання. Опісля загорнути яловичину в фольгу і покласти ще на ніч в холодильник. Перед подачею до столу порізати м’ясо на шматки.

 

Цибульники з картоплею

14.01.2015 16:01

Інгредієнти для приготування: Цибульники з картоплею

  • цибуля: 4 шт.
  • картопля: 3 шт.
  • яйця: 3 шт.
  • манна крупа: 2 ст. ложки
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

Як приготувати Цибульники з картоплею

Готуємо так:

1. Цибулю нарізати кубиками, обшпарити окропом, відцідити і просушити. Цілі яйця збити. Картоплю натерти на дрібній терці, додати манну крупу, цибулю, яйця, посолити і поперчити за смаком.

3. Смажити цибульники на олії з двох сторін до золотистого кольору. Подавати гарячими зі сметаною, майонезом або будь-яким соусом за смаком.

 

Котлети з кабачків і капусти

14.01.2015 16:00

Інгредієнти для приготування: Котлети з кабачків і капусти

  • капуста (білокачанна) - 1 шт.,
  • кабачок - 1 шт.,
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком,
  • цибуля - 4 шт.,
  • олія - для смаження,
  • борошно - 3 ст. ложки,
  • манна крупа - 3 ст. ложки,
  • яйця - 3 шт.

Як приготувати Котлети з кабачків і капусти

  1. Капусту тонко наріжте, проваріть в невеликій кількості води до напівготовності і просушіть в друшляку.

  2. Очищений кабачок натріть на крупній тертці, посоліть і залиште на 15 хвилин. Потім відіжміть сік.

  3. Подрібнену цибулю обсмажте на олії, змішайте з капустою і кабачком. Додайте борошно, манку, яйця, посоліть і поперчіть, перемішайте.

  4. Смажте котлети на олії з двох боків до готовності. Готову страву прикрасьте зеленню петрушки.

 

Галушки в томатному соусі

14.01.2015 15:59

Інгредієнти для приготування: Галушки в томатному соусі

  • картопля: 4-5 шт.
  • морква: 1 шт.
  • цибуля: 1 шт.
  • борошно: 2/3 склянки
  • помідор: 3 шт.
  • розмарин, лавровий лист, рослинна олія та сіль: за смаком

Як приготувати Галушки в томатному соусі

Готуємо так:

1. Моркву та цибулю помити та почистити, нашаткувати тонкими смужками та обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору. Під час смаження додати сіль та розмарин.

2. Помідори подрібнити у блендері, додати до моркви та цибулі. Додати декілька листочків лаврового листа, довести до кипіння. Посолити за смаком. Соус готовий!

3. Для приготування галушок картоплю відварити у мундирах, можна навіть злегка розварити. Готову картоплю почистити від шкірки і розім’яти до однорідної консистенції. Посолити, додати борошно аби тісто стало пластичним. Дати тісту злегка охолонути. З усе ще теплого тіста скатати ковбаски і розрізати ножем на невеличкі шматочки. Обсипати їх мукою, щоб не прилипали до рук.

4. Паралельно поставити кипіти воду. Як тільки вона закипить, викласти в каструлю вже підготовлені галушки, одразу перемішати.

5. Хвилини через дві галушки спливуть – а це означає, що вони готові. Варити їх потрібно у великій кількості води. Галушки зручно готувати порційно, взявши на допомогу помічника – поки один нарізає ковбаски – інший варить.

6. Коли всі галушки будуть готові, викласти їх в миску, полити соусом, перемішати і добре розігріти.

* Для приготування галушок важливо варити картоплю саме в мундирах аби вона не втратила крохмаль, необхідний для цієї страви. Якщо у вас є відварена картопля без шкірки, в тісто можете додати ложку картопляного крохмалю, інакше воно не буде придатним для готування. Води чи іншої рідини додавати не потрібно.

 

Буряк з горіхами та чорносливом

14.01.2015 15:57

Інгредієнти для приготування: Буряк з горіхами та чорносливом

  • буряк варений: 1 шт.
  • чорнослив: 50 г.
  • волоські горіхи: 50 г.
  • часник: 1 зубчик
  • сіль, перець: за смаком
  • оцет бальзамічний: 1 ч. ложка
  • апельсиновий сік: 3 ст. ложки

Як приготувати Буряк з горіхами та чорносливом

Готуємо так:

Буряк зварити, почистити, натерти на тертці. Горіхи обсмажити на сухій сковорідці. Чорнослив нарізати соломкою, часник пропустити через прес. Усе поєднати, перемішати, посолити, поперчити. Заправити оцтом та апельсиновим соком.

 

Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням

14.01.2015 15:56

Інгредієнти для приготування: Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням

  • борошно - 400-450 г,
  • сіль - 1,5 ч. ложки,
  • тепла вода - 0,5 склянки,
  • мед - 1 ч. ложка,
  • дріжджі (сухі) - 1,5 ч. ложки,
  • оливкова олія - 2 ст. ложки,
  • гарбузове пюре - 3/4 склянки,
  • гарбузове та кунжутне насіння - за смаком,
  • олія - для змащування форми,
  • 1 жовток для змащення хліба.

Як приготувати Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням

  1. Просійте в миску борошно з сіллю.

  2. У теплій воді розведіть мед, додайте дріжджі, дайте постояти кілька хвилин.

  3. З’єднайте борошно з дріжджовою сумішшю, додайте оливкову олію. Замісіть некруте тісто.

  4. Додайте гарбузове пюре, замісіть тісто.

  5. Додайте підсмажене насіння і замісіть м’яке, не туге тісто.

  6. Миску з тістом накрийте кришкою і рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Тісто має збільшиться в 2,5 рази.

  7. Розділіть тісто на три частини, сформуйте кульки та складіть у змащену олією форму, щільно притиснувши їх між собою. Залиште на 40-50 хвилин.

  8. Змастіть хліб жовтком і посипте насінням.

  9. Випікайте в розігрітій до 200 °C духовці 40 хвилин.

 

Варенуха

14.01.2015 15:55

Інгредієнти для приготування: Варенуха напій із сухофруктів

  • сухофрукти: 600 г.
  • вода: 3 л
  • цукор: 400 г.
  • мед: 500 г.
  • лавровий лист: 3 шт.
  • кориця: 5 г
  • гвоздика: 5 г
  • кардамон, мускатний горіх: 5 г.

Як приготувати Варенуха напій із сухофруктів

Готуємо так:

1. Сухофрукти (яблука, груші, сливи, абрикоси та інші за смаком) перебрати, помити, залити теплою кип’яченою водою і настоювати 6 годин. Додати цукор і варити до готовності сухофруктів.

2. Узвар процідити, додати мед, прянощі, довести до кипіння і витримати на маленькому вогні 10-15 хвилин. Залишити настоюватися 4 години, ще раз процідити і подавати до столу.

 

Варенуха – це традиційний український напій із сухофруктів, який готується дуже просто. Варенуха смачна і корисна, сподобається дітям і дорослим.

 

Зображено: 11 - 20 з 23
<< 1 | 2 | 3 >>