Рецепти
Гороховий суп
14.01.2015 16:23Інгредієнти для приготування: Гороховий суп
- яловичина - 600 г,
- горох - 1 склянка,
- морква - 1 шт.,
- цибуля - 1 шт.,
- спеції, цибуля зелена, сіль і перець - за смаком.
- Для грінок:
- хліб з висівками - 2-3 великих скибки,
- олія рослинна - 1 ч. ложка,
- пряні трави - за смаком.
Як приготувати Гороховий суп
1. Горох перебрати, промити і залити 1 літром води. Залишити відмокати години на 4. Воду злити.
2. М’ясо з цукровою кісточкою залити 2 – 2,5 літрами води і варити при середньому кипінні приблизно 1,5 години. Обов’язково в процесі варіння прибирати з поверхні бульйону піну. Можна готувати суп на готовому курячому або яловичому бульйоні.
2. Моркву почистити, натерти на тертці. Нашаткувати білу і зелену цибулю.
3. Хліб нарізати невеликими кубиками. Викласти на деко, покрите папером для запікання, трохи скропити олією, посипати прянощами (сухими або свіжими) і поставити в духовку, розігріту до 180-200 градусів хвилин на 10, потім вимкнути і залишити ще трохи підсушитися.
4. З готового бульйону вийняти м’ясо, відокремити його від кісток, кістки викинути, філе нарізати на порційні шматки, повернути їх назад в бульйон. Або додати в суп у самому кінці приготування. У киплячий бульйон викласти горох. Варити хвилин 10. Потім додати цибулю і моркву, варити хвилин 15-20. Додати спеції за необхідності.
5. Подавати гороховий суп з грінками і зеленою цибулею.
Голубці з картоплею і гречкою
14.01.2015 16:22Інгредієнти для приготування: Голубці з картоплею і гречкою
- капуста: 1 шт.
- картопля: 2 кг
- гречка: 250 г
- цибуля: 3-4 шт.
- часник: 3-4 зубці
- олія: 3-4 ст. ложки
- лавровий лист: 1-2 шт.
- грибний бульйон або вода: 1,5-2 л
- чорний мелений перець та сіль: за смаком
Як приготувати Голубці з картоплею і гречкою
Готуємо так:
- Листочки капусти відділити від качана й зварити у підсоленій воді. Потовщені місця зрізати. Сиру картоплю помити і почистити. Натерти на тертці (або прокрутити на м’ясорубці), і добре відтиснути, щоб зайва рідина вийшла. Помиту гречку залити окропом і зварити до готовності. Цибулю та часник почистити, дрібно нарізати, підсмажити на олії до золотистого кольору й вимішати з картоплею та гречкою. Посолити і поперчити начинку за смаком.
- Розкласти фарш на капустяне листя і загорнути голубці. Скласти їх у вогнетривку посудину, покласти лавровий листок, залити грибним бульйоном або водою і ще трохи підсолити. Поставити в духовку на годину-півтори. Подавати голубці гарячими, поливши олією.
* Під час приготування цього рецепту, щоб голубці не підгоріли, дно посуду можна викласти капустяним листям і зверху теж накрити голубці капустяним листям.
Вареники з капустою
14.01.2015 16:21Інгредієнти для приготування: Вареники з капустою
- капуста: 500 г
- морква: 150 г
- цибуля: 2 шт.
- борошно: 350 г
- вода: 150 мл
- оливкова олія: 50 мл
- соняшникова олія: 30 мл
- чорний мелений перець та сіль: за смаком
Як приготувати Вареники з капустою
Готуємо так:
- З 250 г борошна, дрібки солі та води замісити тісто. Загорнути у харчову плівку й залишити на 30-40 хвилин.
- Цибулю та моркву почистити і помити. Моркву натерти на дрібній тертці, а цибулю дрібно нарізати. Підсмажити їх разом на оливковій олії до прозорості цибулі. Тонко нашаткувати капусту й додати до моркви з цибулею. Тушкувати на маленькому вогні, періодично помішуючи, до готовності капусти (вона повинна набути коричневого кольору і зарум’янитися). Начинку відкласти і охолодити.
- Тонко розкачати тісто на решті борошна, вирізати кружальця, викласти на них начинку і заліпити краї. Готові вареники кинути у киплячу підсолену воду і варити 5-7 хвилин. Вибрати шумівкою, дати стекти зайвій рідині і полити соняшниковою олією.
* За бажанням до капусти можна додати трохи смажених грибів, а вареники можна подавати з грибною підливою чи смаженою цибулею.
Рулет із сала «По-українськи»
14.01.2015 16:19Інгредієнти для приготування: Рулет із сала «По-українськи»
- свіже сало - 800 г,
- телятина - 100 г,
- морква - 1 шт.,
- часник - 2 зубці,
- сіль - 20 г,
- суміш перців - 5 г,
- сухий кріп - 5 г,
- лавровий лист - 2 шт.,
- чорний перець горошком - 5 шт.,
- духмяний перець - 3 шт.
Як приготувати Рулет із сала «По-українськи»
-
Сало помийте, посоліть і приправте сумішшю перців.
-
На одну половинку пласта сала викладіть дрібно нарізане м’ясо, зверху покладіть брусочки моркви. Зверху на моркву викладіть нарізаний часник. Посипте сушеним кропом.
-
Сало акуратно згорніть рулетом, щільно притискаючи. Зв’яжіть рулет ниткою, щоб не розвалювався.
-
Готовий рулет покладіть у харчовий пакет. Покладіть у каструлю, залийте водою. Додайте прянощі. Варіть на слабкому вогні 1,5 години. Потім вийміть, остудіть і видаліть нитки. При подачі наріжте сало скибочками.
Запечена свинина з гірчичною скоринкою
14.01.2015 16:16Інгредієнти для приготування: Запечена свинина з гірчичною скоринкою
- свиняча корейка на ребрі - 1,5 кг,
- базилік - 0,2 пучка,
- зелень петрушки - 0,2 пучка,
- часник - 2 зубці,
- гірчиця - 2 ст. ложки,
- гірчиця в насінні (чорна) - 1 г,
- гірчиця в насінні (біла) - 1 г,
- коріандр - 3 ч. ложки,
- томати сушені з орегано (спеції) - 2 г,
- оливкова олія - 100 мл,
- сіль - 4 ч. ложки,
- чорний мелений перець - 1 г.
Як приготувати Запечена свинина з гірчичною скоринкою
-
Змішайте сухі спеції: сушені помідори з орегано, зерна чорної і білої гірчиці, коріандр, сіль, чорний мелений перець. Додайте подрібнений часник, гірчицю і оливкову олію. Додайте подрібнену петрушку і базилік, перемішайте.
-
У м’ясі зробіть неглибокі проколи. М’ясо викладіть в яку-небудь форму і повністю повапните маринадом, з усіх боків. Поставте в холодильник на 1 годину, періодично перевертаючи і втираючи маринад.
-
Загорніть м’ясо у фольгу. Запікайте в нагрітій до 170-180 °С духовці 50 хвилин. За 10 хвилин до готовності зніміть фольгу.
-
Подавайте відразу ж після приготування, нарізаючи на порційні шматки.
Закусочні пиріжки з грибами
14.01.2015 16:15Інгредієнти для приготування: Закусочні пиріжки з грибами
- листкове тісто (заморожене) - 250 г,
- консервовані шампіньйони - 1 банка (400 г),
- цибуля - 1 шт.,
- яйце - 1 шт.,
- рослинна олія - для смаження,
- сіль і чорний мелений перець - за смаком.
Як приготувати Закусочні пиріжки з грибами
-
Тісто розморозьте, розкачайте на посипаній борошном поверхні товщиною 2 мм, виріжте кружечки діаметром 8 см.
-
Цибулю дрібно нашаткуйте і обсмажте разом з грибами на рослинній олії до золотистого кольору, приправте сіллю і перцем за смаком. Дайте охолонути і подрібніть за допомогою блендера.
-
Сформуйте пиріжки. Покладіть на деко папір для випічки, зверху викладіть пиріжки на відстані 2 см один від одного, змастіть збитим яйцем і випікайте 12-15 хвилин при температурі 200 °C.
-
Подавати закусочні пиріжки з грибами можна з соусом, приготованим зі сметани, подрібненої зелені і часнику.
Пісні голубці з грибами в мультиварці
14.01.2015 16:12Інгредієнти для приготування: Пісні голубці з грибами в мультиварці
- гриби (сушені) - жменя,
- перлова крупа - 100 г,
- капустяне листя - 8-10 шт.,
- морква - 2 шт.,
- цибуля - 3 шт.,
- грибний бульйон - 150 мл,
- рослинна олія - для смаження,
- сіль і чорний мелений перець - за смаком,
- зелень кропу - для прикраси,
- кетчуп - для подачі.
Як приготувати Пісні голубці з грибами в мультиварці
-
Сухі гриби промийте, залийте водою і вимочіть. Відваріть і залиште в бульйоні на ніч.
-
Промийте і замочіть на ніч перлову крупу.
-
З грибів злийте бульйон в окрему миску (він нам ще знадобиться). Гриби дрібно нашаткуйте.
-
Цибулю очистіть і подрібніть. Одну моркву очистіть і дрібнопорыжте. Разом з грибами викладіть в мультиварку, додайте пару ложок рослинної олії.
-
Перлову крупу відваріть в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Перловку додайте до грибів, посоліть, поперчіть і включіть режим «випічка» на 20 хвилин.
-
Листки капусти відваріть в підсоленій воді.
-
Приготовлену начинку загорніть в капустяне листя.
-
На великій тертці потріть одну моркву. Одну цибулину поріжте півкільцями.
-
Голубці викладіть в мультиварку, посипте морквою та цибулею. Влийте грибний бульйон, встановіть режим «тушкування» і готуйте 1 годину. Готову страву прикрасьте зеленню кропу і подавайте з кетчупом.
Пісний салат з квашеної капусти і буряка
14.01.2015 16:10Інгредієнти для приготування: Пісний салат з квашеної капусти і буряка
- квашена капуста - 500-600 г,
- буряк (варений або запечений) - 2-3 шт.,
- цибуля - 1 шт.,
- морква - 1-2 шт.,
- зелень, сіль, чорний мелений перець - за смаком,
- рослинна олія - для заправки.
- конопляна олія ТМ "ECO OLIO" - за смаком.
Як приготувати Пісний салат з квашеної капусти і буряка
-
Буряк натріть на крупній тертці. Моркву натріть на крупній тертці, посоліть і помніть руками. Цибулю дрібно поріжте.
-
У капусту додайте цибулю та моркву, перемішайте. Потім додайте буряк і подрібнену зелень. Посоліть, поперчіть і заправте рослинною олією та конопляною олією.
На замітку!
Квашена капуста містить у собі вітамін В6, який регулює білковий обмін і кровотворний процес в організмі.
Пісний борщ з чорносливом
14.01.2015 16:09Інгредієнти для приготування: Пісний борщ з чорносливом
- картопля - 3-4 шт.,
- морква - 1 шт.,
- цибуля - 1 шт.,
- капуста білокачанна - 300 г,
- томатна паста - за смаком,
- чорнослив - 7-8 шт.,
- болгарський перець - 1 шт.,
- буряк - 0,5 шт.,
- зелень кропу - кілька гілочок,
- часник - 1-2 зубці,
- рослинна олія - для смаження,
- сіль, сухі трави, цукор, чорний перець - за смаком.
Як приготувати Пісний борщ з чорносливом
-
Половину цибулини поріжте і разом з нарізаною картоплею додайте в киплячу воду, посоліть за смаком.
-
Другу половину цибулини і моркву поріжте, буряк натріть на тертці і обсмажте на рослинній олії, додавши трохи цукру. Додайте томатну пасту, посоліть за смаком. Посипте чорним меленим перцем.
-
Поріжте капусту і болгарський перець. Коли картопля буде майже готова, додайте в каструлю томатну зажарку, капусту, перець і чорнослив. Варіть 10 хвилин.
-
В кінці приготування всипте подрібнений часник, посипте улюбленими сухими травами. Розлийте борщ по тарілках, посипте свіжим кропом.
Якщо ви не дотримуєтеся посту, можете подавати борщ зі сметаною.
Капустяні деруни
14.01.2015 16:07Інгредієнти для приготування: Капустяні деруни
- свіжа капуста: 1 невелика головка
- морква: 1 шт.
- яйце: 2 шт.,
- борошно: 2-3 ст. ложки
- чорний мелений перець та сіль: за смаком
Як приготувати Капустяні деруни
Готуємо так:
1. Капусту помити, розрізати на кілька частин і змолоти на м’ясорубці. Моркву помити, почистити, натерти на великій тертці й перемішати з капустою.
2. Додати цілі яйця, посолити поперчити і поступово досипати просіяне борошно, ретельно перемішуючи, поки тісто не набуде потрібної густини (таке, як на оладки).
3. Смажити деруни на гарячій олії з обох боків до утворення рум’яної скоринки.
* Якщо капуста дуже соковита, можна попередньо її нашаткувати, посолити і перемнути, щоб пустила сік. Тоді відтиснути і змолоти на м’ясорубці або подрібнити у блендері.