Варенуха

14.01.2015 15:55

Інгредієнти для приготування: Варенуха напій із сухофруктів

  • сухофрукти: 600 г.
  • вода: 3 л
  • цукор: 400 г.
  • мед: 500 г.
  • лавровий лист: 3 шт.
  • кориця: 5 г
  • гвоздика: 5 г
  • кардамон, мускатний горіх: 5 г.

Як приготувати Варенуха напій із сухофруктів

Готуємо так:

1. Сухофрукти (яблука, груші, сливи, абрикоси та інші за смаком) перебрати, помити, залити теплою кип’яченою водою і настоювати 6 годин. Додати цукор і варити до готовності сухофруктів.

2. Узвар процідити, додати мед, прянощі, довести до кипіння і витримати на маленькому вогні 10-15 хвилин. Залишити настоюватися 4 години, ще раз процідити і подавати до столу.

 

Варенуха – це традиційний український напій із сухофруктів, який готується дуже просто. Варенуха смачна і корисна, сподобається дітям і дорослим.