Варенуха
Інгредієнти для приготування: Варенуха напій із сухофруктів
- сухофрукти: 600 г.
- вода: 3 л
- цукор: 400 г.
- мед: 500 г.
- лавровий лист: 3 шт.
- кориця: 5 г
- гвоздика: 5 г
- кардамон, мускатний горіх: 5 г.
Як приготувати Варенуха напій із сухофруктів
Готуємо так:
1. Сухофрукти (яблука, груші, сливи, абрикоси та інші за смаком) перебрати, помити, залити теплою кип’яченою водою і настоювати 6 годин. Додати цукор і варити до готовності сухофруктів.
2. Узвар процідити, додати мед, прянощі, довести до кипіння і витримати на маленькому вогні 10-15 хвилин. Залишити настоюватися 4 години, ще раз процідити і подавати до столу.
Варенуха – це традиційний український напій із сухофруктів, який готується дуже просто. Варенуха смачна і корисна, сподобається дітям і дорослим.