Вареники з капустою
14.01.2015 16:21
Інгредієнти для приготування: Вареники з капустою
- капуста: 500 г
- морква: 150 г
- цибуля: 2 шт.
- борошно: 350 г
- вода: 150 мл
- оливкова олія: 50 мл
- соняшникова олія: 30 мл
- чорний мелений перець та сіль: за смаком
Як приготувати Вареники з капустою
Готуємо так:
- З 250 г борошна, дрібки солі та води замісити тісто. Загорнути у харчову плівку й залишити на 30-40 хвилин.
- Цибулю та моркву почистити і помити. Моркву натерти на дрібній тертці, а цибулю дрібно нарізати. Підсмажити їх разом на оливковій олії до прозорості цибулі. Тонко нашаткувати капусту й додати до моркви з цибулею. Тушкувати на маленькому вогні, періодично помішуючи, до готовності капусти (вона повинна набути коричневого кольору і зарум’янитися). Начинку відкласти і охолодити.
- Тонко розкачати тісто на решті борошна, вирізати кружальця, викласти на них начинку і заліпити краї. Готові вареники кинути у киплячу підсолену воду і варити 5-7 хвилин. Вибрати шумівкою, дати стекти зайвій рідині і полити соняшниковою олією.
* За бажанням до капусти можна додати трохи смажених грибів, а вареники можна подавати з грибною підливою чи смаженою цибулею.