Парова яловичина з морквою і пастернаком

14.01.2015 16:02

Інгредієнти для приготування: Парова яловичина з морквою і пастернаком

  • яловичина (цілий шматок): 700 г.
  • морква: 1 шт.
  • пастернак: 1 шт.
  • сіль: 1 ст. ложка
  • вода: 200 мл
  • хмелі-сунелі: 1 ч. ложка
  • коріандр мелений: 1 ч. ложка
  • чорний мелений перець: ½ ч. ложки

Як приготувати Парова яловичина з морквою і пастернаком

Готуємо так:

1. Яловичину на ніч замочити в соляному розчині (1 ст. ложка солі на 200 мл води). Вранці розчин злити, м’ясо обсушити і довгим тонким ножом зробити у ньому поздовжні проколи.

2. Моркву та пастернак помити, почистити і нарізати на довгі тонкі брусочки. Вставити їх у проколи в м’ясі.

3. Натерти яловичину з усіх боків чорним меленим перцем, коріандром та хмелі-сунелі.

4. Викласти м’ясо на решітку пароварки і готувати під кришкою годину. Потім перевернути яловичину на другий бік, і готувати ще годину. Витримати м’ясо під кришкою пароварки, поки воно не стане теплим. Тоді помістити його під пресс до повного остигання. Опісля загорнути яловичину в фольгу і покласти ще на ніч в холодильник. Перед подачею до столу порізати м’ясо на шматки.