Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням
Інгредієнти для приготування: Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням
- борошно - 400-450 г,
- сіль - 1,5 ч. ложки,
- тепла вода - 0,5 склянки,
- мед - 1 ч. ложка,
- дріжджі (сухі) - 1,5 ч. ложки,
- оливкова олія - 2 ст. ложки,
- гарбузове пюре - 3/4 склянки,
- гарбузове та кунжутне насіння - за смаком,
- олія - для змащування форми,
- 1 жовток для змащення хліба.
Як приготувати Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням
-
Просійте в миску борошно з сіллю.
-
У теплій воді розведіть мед, додайте дріжджі, дайте постояти кілька хвилин.
-
З’єднайте борошно з дріжджовою сумішшю, додайте оливкову олію. Замісіть некруте тісто.
-
Додайте гарбузове пюре, замісіть тісто.
-
Додайте підсмажене насіння і замісіть м’яке, не туге тісто.
-
Миску з тістом накрийте кришкою і рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Тісто має збільшиться в 2,5 рази.
-
Розділіть тісто на три частини, сформуйте кульки та складіть у змащену олією форму, щільно притиснувши їх між собою. Залиште на 40-50 хвилин.
-
Змастіть хліб жовтком і посипте насінням.
-
Випікайте в розігрітій до 200 °C духовці 40 хвилин.