Домашня ковбаса
Інгредієнти для приготування: Домашня ковбаса
- свинина: 1,5 кг
- сало: 500 г.
- часник: 5-6 зубців
- сіль: 50-60 г
- кишки свинні: 2 м
- чорний мелений перець та мускатний горіх за смаком
Як приготувати Домашня ковбаса
Готуємо так:
1. М’ясо та сало порізати на невеликі шматочки, змолоти на м’ясорубці, посолити, поперчити, додати дрібно порізаний або пропущений через часникодавку часник та мускатний горіх.
2. Фарш ретельно вимішувати, поступово доливаючи кип’ячену охолоджену воду (м’ясо має стати злегка вологим).
3. Кишки промити і наповнити фаршем через спеціальну насадку до м’ясорубки. Наповнювати потрібно не надто туго, щоб ковбаса не лопнула під час запікання. Кишку у кількох місцях проколоти виделкою, щоб випустити повітря. Перев’язати ковбасу кулінарною ниткою спочатку посередині, а тоді зав’язати кінці.
4. На нижнюю поличку в духовку поставити миску з водою, а ковбасу викласти на деко і покласти на решітку в середній частині духовки. Запікати 1,5 години при температурі 200 С.
* Під ковбасу на деко можна покласти вишневі гілочки, лавровий лист чи сушені трави за смаком. Також до фаршу можна додавати улюблені спеції та прянощі – кмин, майоран, орегано, зерна гірчиці тощо.