Булочки на мінеральній воді
Інгредієнти для приготування: Булочки на мінеральній воді
- борошно: 300 г
- газована мінеральна вода: 200 г
- вершкове масло: 50 г
- цукор: 30 г
- жовток: 1 шт.
- сіль: 1 ч. ложка
- сухі дріжджі : 5 г
- кунжут та мак для посипання
- вершкове масло для змащування форми
Як приготувати Булочки на мінеральній воді
Готуємо так:
1. Воду підігріти протягом 20-30 секунд (до температури 40-45 С). Розчинити у ній дріжджі, цукор та сіль. Насипати половину борошна і ретельно перемішати. Додати м’яке масло і добре розтерти його з тістом. Тоді додати решту муки і ретельно вимісити тісто. Накрити його рушничком і покласти в тепле місце на годину.
2. Змастити форму для випічки булочок вершковим маслом. Тісто перемісити, сформувати з нього 8 кульок і викласти в форму. Накрити й покласти в тепле місце ще на 30-40 хвилин.
3. Змастити булочки збитим жовтком, посипати половину маком, а половину кунжутом і випікати у духовці, розігрітій до 200 С 30-35 хвилин.
* Якщо немає спеціальної форми для булочок, можна використати звичайну тортівницю, поставивши в центрі склянку.